Καλοκαιρινές εμπειρίες στη Κρήτη.

Χανιά.

Όσες φορές κι αν έχεις περπατήσει στα Χανιά δεν είναι αρκετές. Η βόλτα στα στενά της Παλιάς Πόλης και στο Ενετικό Λιμάνι κρύβει θησαυρούς, που χρόνο με το χρόνο πολλαπλασιάζονται. Μια καλή ιδέα είναι ίσως να κινηθείς στην πόλη πρωί, όπως οι ντόπιοι.

Μαγευτικό το ηλιοβασίλεμα στα Χανιά. Ο ήλιος που χάνεται, το πορφυρό χρώμα του ουρανού, η σκέψη που γαληνεύει και ας βρίσκεσαι ανάμεσα σε χιλιάδες. Και μετά το ηλιοβασίλεμα τι; Μετά έχει κοκτέιλ στα πιο ιδιαίτερα μπαρ της πόλης


Ηράκλειο.

Για να κολυμπήσεις στην όμορφη βοτσαλωτή παραλία στα νότια του Ηρακλείου (80 χλμ. από την πόλη), θα φτάσεις μέχρι το τέλος του δρόμου, θα πάρεις μαζί σου φαγητό, νερό και σκίαστρα (αν και τα ψηλά βράχια «κάνουν δουλειά») και θα ακολουθήσεις το μονοπάτι. Είκοσι λεπτά με μισή ώρα θα περάσει μέχρι να δεις θάλασσα, χωρίς δυσκολία όμως και με κάμποσο ενδιαφέρον: θα περάσεις από τις σπηλιές που ζούσαν ασκητές και από το ναό του Αγίου Αντωνίου με το μικρό πηγάδι, εξ ου και «Φαράγγι των Αγίων». 

Η μεγαλύτερη πόλη της Κρήτης έχει ομορφύνει και το αποδεικνύει μέρα με τη μέρα. Αξίζει να της αφιερώσεις λίγο χρόνο για sightseeing, ψώνια, φαγητό και δεν θα το μετανιώσεις. Το ανανεωμένο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου.


Σφακιά.

Με κυκλαδίτικο χρώμα και χωρίς αυτοκίνητα υποδέχεται τους επισκέπτες του το μικροσκοπικό Λουτρό στα Σφακιά, όπου θα φτάσεις είτε με το καραβάκι της γραμμής (από τη Χώρα Σφακίων) είτε με τα πόδια, ακολουθώντας το ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε4. Εδώ η ημερήσια ρουτίνα περιλαμβάνει περπάτημα, κολύμπι κι εξαιρετικό φαγητό, γι’ αυτό και αξίζει να διανυκτερεύσεις.


Για φαγητό στην Παλιά Πόλη του Ρεθύμνου.

Από το Ροδάκινο μέχρι την Αγία Γαλήνη, ο Νομός Ρεθύμνου έχει δίχως άλλο τις περισσότερες, ωραιότερες κι ευκολότερα προσβάσιμες παραλίες ολόκληρου του κρητικού Νότου.